Un MOW més divers

La tercera edició es diversifica i fa desaparèixer la ‘Shopping Night’

  • Mireia Biel / Fotos: Anna Aluart
  • Divendres, 04 Octubre 2013 00:00

Ciutat, Mow 1

La diversificació de les activitats és la gran novetat de la tercera edició del Mataró Opportunity Weekend que es celebrarà aquest cap de setmana. Sense la ‘Shopping Night’ com a eix vertebrador de la iniciativa de promoció de la ciutat, les rutes guiades, la gastronomia i la cultura agafen embranzida. Fins a 22 restaurants ofereixen menús a 12 euros i 7 establiments més proposen tastets a 5 euros. Així mateix, hi ha programades més d’una dotzena d’activitats culturals, esportives i infantils i un cel obert de les botigues del centre de la ciutat.

“El 2013 és el primer en què hem fet dues edicions del MOW”, explica Miquel Rey, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró, qui ha afegit que “en aquest cas hem intentat diversificar al màxim les activitats per tal que l’oci, la cultura, la gastronomia i el comerç es complementin”. En aquest sentit, Rey destaca especialment la incorporació d’activitats culturals “com les rutes modernistes”, entre altres, que pretenen “ampliar l’oferta per plantejar un cap de setmana encara més atractiu”.

‘Shopping day’

La varietat de les activitats és més que evident. El comerç del centre aprofitarà la coincidència de les dates per dur a terme el ‘Comerç a Cel Obert’, una iniciativa anual que serveix d’aparador per presentar les col·leccions de tardor i hivern, que allargarà els horaris en funció de l’ambient del carrer per suplir la ‘Shopping Night’. Una proposta – amb una afluència de públic destacable - que ha desaparegut per motius d’organització, tal com apunta Rey: “es tractava de diferenciar bé els períodes per cada activitat” i evitar així que se solapés amb l’horari de sopar en què la gent omplia els restaurants. De totes maneres, el regidor de Promoció Econòmica considera molt positiva la contraproposta, ja que “amb el ‘Comerç a Cel Obert’, muntem un ‘shopping day’ al carrer i animem també així les hores del migdia”.

El MOW aprofitarà també per promocionar el patrimoni cultural de Mataró. Es podran fer rutes guiades pel llegat modernista de la ciutat, per la Capella dels Dolors i el Museu Arxiu de Santa Maria, o bé pel jaciment arqueològic de Torre Llauder. Alhora, ‘La Ratera’ a Sala Cabanyes i la repetició de les visites teatralitzades a la Nau Gaudí, l’edifici del Rengle i La Presó – celebrades el cap de setmana passat amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni – suposen una part important de la programació del MOW i el principal “tret diferencial”, segons Rey.

Ciutat, Mow 2

“Ha vingut per quedar-se”

Igual que en les dues edicions anteriors, des de l’Ajuntament contemplen el MOW com una oportunitat per promocionar la ciutat i els seus atractius turístics. Rey explica que “l’ambient i l’alegria que hi havia als carrers, tant a la primavera com a la tardor, ens han animat a fer-ho dos cops l’any”. Un fet que, d’altra banda, consolida la iniciativa: “té èxit i podem assegurar que el MOW ha vingut per quedar-se”. Per això, Rey confirma que “al 2014 ho repetirem” i que “estem convençuts que l’acte es convertirà en habitual en el calendari mataroní dels propers anys”.

El ‘MOW’ va néixer el setembre del 2012 i va agafar com a referència iniciatives similars que s’han realitzat a altres ciutats de Catalunya. Durant el gener del 2012, ‘Girona10’ va convertir la ciutat en un espai de promoció turística espectacular amb hotels i restaurants a 10 euros, entrada gratuïta als museus, la catedral i els banys àrabs. La Rambla Nova de Tarragona també va acollir un cap de setmana en què tots els establiments van rebaixar els seus productes un 70 per cent, així com Granollers va realitzar una activitat equiparable a la ‘Shopping Night’ la primavera passada.

Retornar l’autoestima a Mataró
El MOW s’emmarca dins d’una sèrie d’iniciatives que s’han tirat endavant per a la promoció de Mataró. Segons Rey, aquesta és una prioritat i cal “aprofitar el potencial econòmic i empresarial que ofereix la ciutat”. A més a més, el regidor assegura que després de situar-nos i posar en ordre les finances municipals, volem recuperar l‘autoestima de Mataró com a capital de comarca que és”. És la “ciutat més important entre Barcelona i França”, diu Rey, un fet que “hem d’aprofitar per recuperar la moral com a primer pas per sortir de la crisi”.