La 4a edició del BCN Film Fest inaugura la nova normalitat cinematogràfica

La sessió inaugural serà amb el film "Uno para todos" amb David Verdaguer, Clara Segura i Betsy Túrnez

  • Joan Millaret / AMIC
  • Dijous, 25 Juny 2020 10:24

BCN Film Fest

La 4a edició del Festival Internacional de Cinema Barcelona Sant Jordi s’inaugura aquest dijous dia 25 als cinemes Verdi en una gala presentada per l’actriu Cristina Brondo. La sessió comptarà amb la projecció de la segona realització del navarrès David Ilundain, ‘Uno para todos’, un film ambientat en una escola rural que té com a protagonista un professor nouvingut. La cerimònia comptarà amb l’assistència del seu director així com actors del repartiment, cas de David Verdaguer, Clara Segura i Betsy Túrnez.

BCN Film Fest

El BCN Film Fest, festival dirigit per la periodista barcelonina de referència Conxita Casanovas, s’allargarà fins al dijous 2 de juliol amb el film de clausura ‘Sound of metal’ del nord-americà Darius Marder sobre el sotrac anímic d’un bateria de rock dur que perdrà l’audició sobtadament. 

Extensa i variada Secció Oficial

 
El BCN Film Fest gaudeix d’una extensa i variada Secció Oficial en què predominen adaptacions cinematogràfiques d’obres literàries però, també, força films històrics així com films biogràfics. El cineasta polonès Jan Komasa competirà amb ‘Corpus Christi’, film nominat a l’Oscar, sobre un jove convicte que es vol fer capellà. La cineasta alemanya Caroline Link, la famosa directora de ‘En un lugar de África’ (2001), participarà amb ‘Cuando Hitler robó el conejo rosa’, basat en la novel·la homònima de Judith Kerr, sobre una nena de família jueva que ha d’abandonar Berlín amb la seva família cap a Suïssa després de l’ascens de Hitler al poder.

La història es fa present de nou amb un film de caire biogràfic, ‘De Gaulle’ del cors Gabriel Le Bomin, sobre la figura del general francès De Gaulle que va optar per la resistència armada davant l’ocupació alemanya i en contra del pacte de Pétain amb els nazis.

BCN Film Fest 2020

Un dels plats forts serà sobretot el darrer film del cineasta australià Justin Kurzel, ‘La verdadera historia de la banda de Kelly’, inspirats en fets històrics novel·lats per Peter Carey. Aquesta cinta sobre un bandoler del XIX arriba després que Kurzel hagi deixat una forta empremta amb films com el seu furiós debut ‘Snowtown’ (2011) o la singular adaptació del clàssic shakespearià ‘Macbeth’ (2015).

Un nou biopic, en aquest cas, sobre la cèlebre científica ‘Madame Curie’ a càrrec de la iraniana resident a França, Marjane Satrapi, adaptació de la novel·la gràfica homònima de Lauren Redniss, i amb protagonisme de Rosamund Pike. Altres propostes com ‘El buzo’, primer llargmetratge de ficció del documentalista austríac Günter Schwaiger, és un film ambientat a Eivissa amb un convuls melodrama familiar en què participen Àlex Brendemühl, Julia Franz Richte o Franziska Weisz.

I en lloc destacat, un ambiciós ‘Pinocho’ de l’italià Matteo Garrone, adaptació del clàssic de Carlo Colodi, amb Roberto Benigni al capdavant.

Pinotxo

Dins d’aquesta Secció Oficial també hi haurà lloc pels documentals. Des de treballs com ‘Cunningham’ de la directora russa Alla Kovgan sobre un grup de ballarins de la companyia de Merce Cunningham a un nou documental sobre la figura de Pasqual Maragall, ‘Maragall i la lluna’ de Josep Maria Mañé i Francesca Català, després de l’emotiu treball de Carles Bosch, ‘Bicicleta, cullera, poma’ (2010).

I molt més 

Altres seccions complementen l’oferta cinematogràfica del BCN Film Fest. Tindrem ocasió de veure el debut cinematogràfic de l’actriu australiana Shannon Murphy, ‘El glorioso caos de la vida’, dins la secció ‘Cinema amb gràcia’, film provinent del Festival de Venècia on Toby Wallace va aconseguir el Premi Marcelo Mastroianni al millor actor jove. D’altra banda, el certamen ha anunciat la seva presència a Barcelona de Miguel Ángel Jiménez i Emma Suárez, director i protagonista principal de la pel·lícula basca ‘Una ventana al mar’, corresponent a la secció Zona Oberta, el divendres dia 26.

El mateix dia, membres de l’equip de ‘La lista de los deseos’ del madrileny Álvaro Díaz Lorenzo com el propi director i l’actriu Silvia Alonso presentaran aquest film de la secció ‘Cinema amb gràcia’ sobre el viatge d’unes amigues al Marroc, film coprotagonitzat a més per María León i Victoria Abril. També hi haurà activitats paral·leles com la presentació de llibres, des de ‘El cine que ens va obrir els ulls’ de Gemma Nierga i Jaume Figueras a ‘Mata a tus ídolos’ de Toni Garcia Ramon. A més, s’ha anunciat una secció retrospectiva dedicada al mestre francès Eric Rohmer.