Marc Abril assumeix la direcció artística del cicle de Reis

El director mataroní substitueix Antoni Blanch i actualment ja treballa amb les diferents entitats que participen en la cavalcada de Reis

  • Redacció // Foto: arxiu
  • Dijous, 14 Novembre 2019 11:48

Cultura 2019, Cavalcada de reis

Marc Abril agafa el relleu d'Antoni Blanch en la direcció artística del cicle de Reis. El mataroní ja treballa amb les diverses entitats que participen en la cavalcada de la nit de Reis i en l’arribada dels missatgers reials.

Un artista polifacètic

Arquitecte de professió, Abril treballa com a responsable d’infraestructures a la Fundació El Maresme. A més a més, és considerat un artista totalment polifacètic, ja que ha tocat diferents branques de les arts escèniques.

A tall d'exemple, el mataroní ha dirigit muntatges teatrals a la Sala Cabanyes com “La bella adormida” o “Els Pastorets”; ha escrit i dirigit, “Pongo”, obra guanyadora del segon concurs de microteatre de Mataró, i ha actuat en muntatges com “La comèdia dels errors”, “El Mikado” o “Els Miserables”.

D'altra banda, també ha muntat escenografies d'obres teatrals com “Un violinista a la teulada” o “El diari d’Anna Frank”, i ha dissenyat la carrossa dels missatgers, les dels tres Reis Mags i els trons dels missatgers.

Sis edicions màgiques

Cultura 2019, Cavalcada de reis

El predecessor de Marc Abril va concebre la cavalcada com un conte per a petits i grans, fet realitat gràcies als més de 700 voluntaris que hi participen. Antoni Blanch ha ofert durant les últimes sis edicions un gran espectacle de carrer que barrejava la màgia, els somnis, la il·lusió, la llum i el color amb la música en directe.