Vuit escenaris de petit format per tota la ciutat els dies de Les Santes

La programació cultural de finals de juliol, amb el nom de "Mataró s'enlaira", busca omplir la ciutat de propostes professionals i d'entitats

Fogonada 2018

Després de fer-se públic la setmana passada que Les Santes 2020 no se celebrarien en el seu format habitual, comencen a fer-se públics algunes de les característiques principals que tindrà aquesta celebració dins de la "nova normalitat". Com expliquen des de l'Ajuntament, afronten "el repte de realitzar actes culturals on s’acompleixin les mesures de prevenció establertes per les autoritats i es garanteixi la seguretat de les persones pel que fa al risc de contagis" i comencen a dibuixar el que es busca d'aquesta celebració que tindrà el nom de "Mataró s'enlaira".

Malgrat que la majoria de factors semblen anar-hi en contra, des de l'Ajuntament ho afronten com "una oportunitat per plantejar una festa des de l’òptica de la democràcia cultural, que ajudi a reactivar el teixit cultural local i arribi a diferents públics i espais de la ciutat". Per això de moment plantegen tres dies (25, 26 i 27 de juliol) amb actuacions de petit format.

La programació està pensada per a tots els públics i combinarà espectacles professionals de proximitat amb propostes amateurs i d’entitats de la ciutat. Els espais estaran habilitats per acollir un màxim de 800 persones i l’activitat no s’allargarà més enllà de les 24 h.

Les ubicacions seran vuit escenaris repartits per diferents barris:
- Rocafonda (Parc de Rocafonda)
- Molins-Cirera-Camí de la Serra-Vista Alegre (Passeig Carles Padrós)
- El Palau- Escorxador-Havana (Jardins de l'Escorxador)
- Centre-Eixample (Plaça de l'Ajuntament)
- Pla d’en Boet (Pista Eusebi Millan)
- Peramàs (Plaça Occitània)
- Cerdanyola (Parc de Cerdanyola)
- La Llàntia-Via Europa (Parc de la Llàntia).

Els horaris que s'ofereixen són el dissabte 25 de juliol al vespre (fins les 12 de la nit), el diumenge 26 de juliol (matí), diumenge 26 de juliol (tarda) i dilluns 27 de juiol (festiu, al matí).

Obertes les sol·licituds per participar-hi (font: Ajuntament de Mataró)

En aquest marc, l’Ajuntament ofereix a entitats i empreses culturals de la ciutat la possibilitat de programar les actuacions escèniques suspeses a causa de la pandèmia i aquelles que permetin mostrar la seva activitat habitual. Els escenaris estaran equipats amb equip de so i el personal tècnic corresponent. Les propostes hauran de ser actuacions artístiques de dansa, teatre, circ, música o qualsevol altra disciplina o llenguatge de l’àmbit de les arts escèniques, en el format d’espectacles o demostracions, de petit format i de curta durada (de 15 a 45 minuts).

La sol·licitud es podrà fer fins al 22 de juny al portal web de Tràmits de l’Ajuntament de Mataró, mitjançant el següent tràmit.

També es podrà fer per telèfon al Telèfon d’Atenció Ciutadana 010 (servei gratuït, 900 859 009 si es truca des de fora de Mataró, de dilluns a divendres de 8 a 19 h).

La realització de les actuacions estarà condicionada a la situació sanitària ocasionada per la Covid-19 i podran ser anul·lades fins i tot en el moment abans d’iniciar-se l’actuació, si a criteri municipal no es donen els requisits sanitaris adequats.