La Superlluna caçada a Mataró

La Jordina Gil i l'Enric Puigventós ens parlen d'aquesta fotografia de la lluna plena en fase d'eclipse penumbràtic sobre la torre Auto d'Ara

Superlluna Auto d'Ara

La Jordina Gil i l'Enric Puigventós són, com ells mateixos es defineixen, dues persones "que constantment estan pensant en fotografia i que a més els fascina la lluna". Per això, van plantejar-se un repte que ajuntava aquestes dues passions: volien caçar la lluna plena en la seva fase d'eclipse penumbràtic (també anomenada popularment "lluna de maduixa") passant just per sobre de la torre Auto d'Ara de Mataró. Queda clar que ho van aconseguir: l'espectacular resultat de la fotografia parla per si sol.

Superlluna Auto d'Ara

Com vau aconseguir captar aquesta espectacular foto?

Per poder capturar aquest precís moment ens vàrem servir de l'aplicació per a telèfons mòbils anomenada "Photopills". Aquesta aplicació, a més de conèixer exactament les fases lunars i el tipus de llum solar que hi ha en cada moment, ens permet calcular segons alçada, angle d'inclinació, distancia i mida, la trajectòria de la Lluna i poder preveure per a quin punt exacte passarà. Un cop hem calculat aquests paràmetres, toca buscar un punt concret, el més lluny possible de l'objecte (en aquest cas vam escollir la torre d'Auto d'Ara) per tal de tenir un efecte òptic on la lluna aparegui amb una mida desproporcionada respecte l'objecte. Una vegada tenim tots aquests valors, tan sols cal esperar el dia i l'hora exacta per desplaçar-nos al lloc indicat per poder muntar el trípode, la càmera i l'autodisparador i poder immortalitzar el moment que fa uns dies tan sols existia en els nostres pensaments.

Com es viu el moment culminant?

Arribat el moment, només són deu minuts de tensió màxima on un mínim error de càlcul, serviria per no poder capturar l'espectacle que suposa veure la lluna en aquest estat. Premem l'autodisparador per tal d'evitar qualsevol mínim moviment, i així es fa la màgia i aconseguim allò tan preuat per nosaltres com és aquesta fotografia, de la que ara també en podeu gaudir tots vosaltres.

Superlluna Auto d'Ara

Com és que vau escollir aquest punt precís?

Vàrem triar aquesta ubicació com a punt emblemàtic de la ciutat de Mataró i perquè a més ens sentim identificats amb Mataró per la proximitat amb casa nostra.

I, per acabar, ens podeu explicar el vostre proper repte?

El proper repte que tenim en ment és caçar de nou la Lluna aquest cop al castell de Burriac. Portem més d’un any planificant aquesta fotografia i la data escollida ja s’està apropant.

Autors de les Fotografies i el Timelapse:
Jordina Gil (@jur_f22 - Argentona) i Enric Puigventós (@fortia_pr - Badalona)