Fa 50 anys, amb l'última visita del Barça, "arriba la llum" al Municipal

En aquells temps, la nova instal·lació elèctrica, va suposar un gran avenç

EFE-Instal·lacióLlumcampfutbol

El 19 de maig del 1970, o sigui fa exactament mig segle, el FC Barcelona va visitar el Camp Municipal d'Esports, actual Municipal del Centenari. L'ocasió s'ho mereixia, ja que el CE Mataró, que tenia usdefruit del camp, feia la inauguració de la nova instal·lació de llum elèctrica.

Això suposava un gran avenç, tant pel que feia a la possibilitat de poder entrenar en millors condicions, com per poder disputar partits de nit, o simplement pel fet de poder començar els partits a l'hivern en un horari més favorable. Sense la possibilitat d'utilitzar l'enllumenat artificial els partits, en l'època en que el dia s'escurçava al màxim, començaven a les 3 de la tarda.

També va omplir de joia als aficionats. La revista "Iluro Sport" deia textualment: "Cuando ayer noche se encendieron los focos, y el verde del campo se abrillantó soberbiamente, el público no pudo reprimir un aplauso de sorpresa admirativa".

En aquells temps les visites de l'equip blaugrana eren bastant habituals en partits amistosos, i pel camp mataroní havien passat les figures blaugranes dels anys cinquanta i seixanta del segle passat. Però aquesta va ser l'última vegada que el primer equip del Barça va jugar aquí a Mataró.

Més endavant l'equip groc-i-negre va enfrontar-se dues vegades al FC Barcelona i en partit oficial, en la Copa Catalunya, però va ser a Tarragona (en semifinals l'any 1997) i Terrassa (en la final de l'any 2000).

Barça1962-63

Triomf d'un equip blaugrana sense algunes "estrelles"

El públic estava acostumat a veure grans equips del Barça aquí a Mataró, com en ocasió de les Noces d'Or del CE Mataró, l'any 1963, quan va venir amb Sadurní, Rodri, Garay, Gràcia, Gensana, Segarra, Zaballa, Goyvaerts, Zaldúa, Kocsis i Vicente (foto de dalt).

Però en aquesta ocasió el públic va quedar una mica decebut de l'alineació que va presentar el Barça. L'entrenador Josep Seguer va presentar a Sadurní, Franch, Roca, Romea, Sanjuán, Casasas, Pellicer, Martí Filosia, Zaldúa, Garcia Castany i Nieto. L'equip blaugrana venia de perdre a Vigo contra el Celta en l'anada d'eliminatòria de Copa, i no van venir jugadors com Reina, Rifé, Gallego, Eladio, Torres, Marcial, Juan Carlos, Rexach o Pujol. Era l'època dels "catorze anys sense cap lliga" de la cançó de La Trinca, tot esperant l'arribada de Johan Cruyff, que encara tardaria tres anys a produir-se.

Al davant el Mataró, que estava fent una temporada magnífica a la 3a Divisió, va jugar amb el seu equip de gala d'aquells temps: Nadal; Ramos, Suades, Bilbao, Ferrada; Modeto, Rodón, Oliver; Ollé, Zamora i Salcedo. Amb aquest equip a les ordres de l'argentí Mario Leardi el Mataró es va classificar per a la "nova" 3a Divisió de la temporada 1970-71, que estaria composta per només quatre grups a tot Espanya, i que era com una 2a B, ja que aquesta categoria encara no existia.

Al final el públic va quedar molt content, el partit va ser molt entretingut i va acabar amb 1 a 3 per a l'equip blaugrana, amb gol local marcat per Salcedo.

Sadurní

La presència de Salvador Sadurní a la porteria blaugrana va servir per fer un petit homenatge a aquest jugador que la temporada 1960-61 havia jugat al CE Mataró, cedit pel Barça, fent una gran campanya, que el va catapultar al primer equip.