Mario Martínez: “Encarrilem la tornada amb bones sensacions i bon joc”

Entrevistem el jugador de la Roca del Vallès, que està disputant la seva primera temporada amb el JH Mataró

Joventut Handbol Mataró

El cap de setmana passat, el Joventut Handbol Mataró va fer una gran actuació contra el Sant Martí Adrianenc, líder de la classificació, rascant un punt a l’equip que fins aleshores no n’havia perdut cap. La primera volta dels mataronins no ha estat, segurament, la que esperaven tenir. A l’equador de la temporada, l’equip entrenat per Sergi Rodríguez se situa desè, mentre que l’any passat estava lluitant per la tercera plaça a les acaballes de la temporada. En els últims partits, però, el Joventut ha anat recuperant bones sensacions.

Entrevistem Mario Martínez, autor dels tres últims gols que van fer possible l’empat, per conèixer com es troba l’equip i com se sent ell en la primera temporada al Mataró. Martínez va començar a jugar a handbol a la Roca del Vallès, el seu poble natal, i ha arribat a competir a Divisió de Plata.

Actualment, l’handbol ha passat a un segon pla per al roquerol, ja que dirigeix la seva pròpia empresa i la vida laboral li ocupa la major part del temps. Després de graduar-se en economia per la Universitat Pompeu Fabra i especialitzar-se en logística i transports, Martínez va crear una start-up que comercialitza un software per logística.

Com vau viure l'últim partit, en l'empat contra el líder?

Tot i que va ser el primer partit de l'any, també era l'últim partit de la primera volta, la qual crec que no ha estat la desitjada per l'equip. No hem acabat de donar tot el que teòricament podria haver donat la plantilla. I aquest cap de setmana, i també les setmanes prèvies, abans d’acabar el 2019, potser sí que hem tingut més bones sensacions i hem donat el nivell que s’esperava. Estem bastant contents, va servir per demostrar-nos que estem al nivell.

Com es troba l'equip amb la desena posició?

Ara anímicament ens trobem bé. No hem tingut la millor primera volta, però ara estem en un bon moment i encarrilem la tornada amb bones sensacions i bon joc. El treball del Sergi, l'entrenador, ja fa setmanes que s'està notant, cada com juguem millor en atac i a darrere també estem millor. I si això ho acompanyem del fet que físicament estem en bona forma, jo crec que encarem molt bé la segona volta.

Quin objectiu us vau marcar a principi de temporada?

L’any passat, el Mataró va gairebé acabar tercer, però al final no ho va aconseguir per combinacions de gols. La intenció era millorar el resultat de l'any passat i acabar la primera volta a mitja taula cap a baix suposo que ha estat una decepció. L'objectiu era lluitar per estar a dalt, almenys millorar el resultat de l'any passat. Suposo que aquesta segona volta toca almenys trobar les sensacions que buscàvem o esperàvem tenir.

Joventut Handbol Mataró

Individualment, com et sents amb el teu rendiment?

Personalment em trobo molt bé, molt còmode i molt content. També és cert que el treball físic que portem fent des de fa unes quantes setmanes s'ha reflectit també en el meu rendiment a pista els últims quatre o cinc partits. Venir a Mataró ha estat una decisió diferent de les que havia pres els últims anys, ja que vaig venir no només per motius esportius sinó també perquè el meu millor amic venia a jugar aquí i ja coneixia a tot el grup. La part competitiva ara comença a ser la que m'esperava.

Abans del Mataró has estat a equips de més categoria. Què t'ha fet decidir jugar a Primera i no buscar un equip a Plata?

Va ser una decisió professional presa fa un parell d'anys. Canvien les prioritats i deixes de tenir l'esport com la primera cosa que has de fer durant el dia i passa a ser secundari o terciari. A part de jugar fora [a Suïssa], havia jugat a Plata durant quatre anys, però ja cap al final ho intercalava amb feina, tinc el meu propi negoci i les prioritats canvien. Passes a treballar més hores de les que entrenes, passes a tenir el cap en temes laborals i no en estar bé físicament o descansar, i el teu rendiment es veu afectat. L'any passat ja vaig baixar de categoria i no vaig acabar tenint el rendiment que volia. Aquest any, en canvi, torno a tenir les sensacions que tenia a Plata.

Joventut Handbol Mataró

Com i perquè vas començar a jugar a l'Handbol?

Em van apuntar perquè de petit estava una mica passat de pes i els meus pares van veure que jugant a futbol es posaven amb mi i em van canviar d'esport. Però se'm donava bé jugar a futbol. 

A part de l'handbol, tens alguna altra afició?

A part del tòpic de viatjar, que viatjo bastant no només a títol professional sinó també personal, també hi ha l'handbol platja. Sóc president d'un club d'handbol platja de la Roca, el BHC PLAN-B, i competim a escala estatal. M'ocupa bastant de temps durant l'estiu. Som sis equips, les noies competiran a Europa, els nois hem fet títols estatals... També m’agraden els esports d'hivern. Faig snowboard.