Gàlia Dvorak i Xavier Peral busquen nous horitzons

Els dos principals referents del tennis taula mataroní fitxen pel Tramuntana Figueres i el Parla

190321TT_PeralGàliajugant

El tennis taula és una especialitat de llarga tradició en el Centre Natació Mataró, i durant un bon grapat d'anys ha estat un dels esports capdavanters de la nostra ciutat. S'hi ha notat evidentment la ma de Flora Khassanova, que va ser premiada en la Nit de l'Esport del 2019 com a millor entrenadora de la ciutat.

L'equip femení va jugar durant 18 temporades seguides a la Superdivisió Estatal, aconseguint dos títols de lliga i també tres Copes de la Reina. Però l'any 2016 va renunciar a la màxima categoria. L'equip masculí va jugar quatre temporades a la Superdivisió Estatal (entre 2012-13 i 2015-16) i en les últimes temporades ha estat en els primers llocs de la Divisió d'Honor, jugant tres vegades, sense èxit, les fases d'ascens a la màxima categoria.

Ara els dos gran referents del Centre en aquest esport, la Gàlia Dvorak i en Xavi Peral, que ja han estat jugant en lligues estrangeres simultanejant amb la seva fitxa amb el CN Mataró, han anunciat que fitxen per altres equips de la lliga estatal i per tant, deixen de tenir fitxa amb el club mataroní.

Gàlia Dvorak fitxa pel Tramuntana Figueres

En les últimes temporades, arrel de la renúncia a la màxima categoria, la Gàlia Dvorak ha tingut fitxa amb el Centre Natació Mataró, però la seva activitat s'ha mogut en lligues estrangeres, sobretot en el Grand Quevilly francès, i evidentment en les competicions d'alt nivell internacional, tant a nivell individual com de selecció.

180626TT_GàliaCampionaEspanya

La jugadora mataronina, que ha aconseguit el títol estatal individual sis vegades, ara ha decidit fitxar pel Tramuntana Figueres, un equip que ha quedat aquesta passada temporada en el 2n lloc de la Divisió d'Honor i sembla que té ganes d'anar cap amunt.

La Gàlia va formar part de l'equip del CN Mataró en les últimes 15 temporades de l'equip a la màxima categoria estatal, ja que hi va començar quan encara era cadet, i va participar en tots els títols aconseguits (2 de Superdivisió i 3 de Copa de la Reina).
Recrodem que va ser escollida millor esportista de la nostra ciutat dels anys 2002 i 2005, i que forma part del pòquer d'esportistes mataronins que ha participat tres vegades en uns Jocs Olímpics (2008, 2012 i 2016) junt amb el waterpolista Pere Robert (1980. 1984 i 1988), i els nedadors Sílvia Parera i Joaquim Fernàndez (1988, 1992, 1996).

Xavier Peral marxa al Parla madrileny

Per altra part en Xavier Peral, un altre jugador sortit de la pedrera del Centre i que ha estat el principal referent de l'equip masculí en les últimes temporades, també ha decidit buscar nous horitzons. La pròxima temporada jugarà a l'equip madrileny del Parla, que va acabar la passada temporada en el 3r lloc de la Divisió d'Honor i té aspiracions d'ascens a la màxima categoria.

Tennis Taula  Quadis CNM - Borges B

En Xavier Peral, que també va començar en el primer equip de ben jove, ha format part de l'equip del CN Mataró en les últimes 12 temporades (des de la 2008-09) i va participar en l'ascens a Superdivisió Estatal i en el títol català aconseguit per l'equip la temporada 2012-13.

Carta de comiat de Peral