El Maresme vol senyalitzar la C-32 amb els atractius de la comarca

El Consorci de Promoció Turística estudia la viabilitat econòmica amb Abertis

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 07 Octubre 2013 12:41

Recursos turístics

El Maresme vol que l'autopista C-32 es converteixi en un aparador dels atractius turístics de la comarca. Actualment ja hi ha algunes senyalitzacions puntuals de la Fundació Palau, a Caldes d'Estrac, o de la commemoració de l'Any Espriu, a Arenys de Mar; però ara l'objectiu és farcir les sortides de l'autopista per promocionar els punts d'interès de cada municipi. Aquesta senyalització és un dels principals projectes de futur que té sobre la taula el Consorci. "Pot ser una manera de fer que el turista que està de pas es quedi a visitar-nos", ha dit el president del Consorci de Promoció Turística del Maresme, Jaume Borrell, sobre aquesta iniciativa. Borrell ha apuntat el cementiri de Sinera, a Arenys; el Museu del Càntir d'Argentona, o la nau Gaudí de Mataró, com alguns dels atractius susceptibles de ser anunciats.

El president del Consorci de Promoció Turística opina que hi ha prou atractius al Maresme per a poder senyalitzar almenys "un parell" de punts d'interès de cada poble. "A altres països com França o Alemanya això és molt habitual", assegura.

Sobre el finançament d'aquest projecte, Borrell proposa destinar-hi una part del que es recapti en concepte de taxa turística. El Consorci, afirma, ho ha parlat amb Abertis i ara s'està avaluant la viabilitat econòmica. Encara no s'han fixat dates per impulsar-ho, però Borrell recorda que fins al pròxim any l'ens comarcal no disposarà de diners provinents de la taxa.

Gastronomia i natura

Entre les accions de promoció turística del Consorci també en destaca una voluntat manifesta de potenciar el turisme gastronòmic i el turisme de natura. En aquest sentit, Borrell destaca que les vuit jornades gastronòmiques que hi ha al llarg de l'any al Maresme han deixat de ser jornades d'àmbit local per passar a ser jornades gastronòmiques de dimensió comarcal, amb la majoria dels municipis implicats. D'altra banda, el Consorci vol dotar també de dimensió turística municipis menys avesats, com són els petits pobles d'interior. Borrell aposta per vincular aquests municipis als parcs naturals del Maresme, les rutes de senderisme, la natura i el turisme esportiu.